BIM

De architecten en ingenieurs van Bouwraadhuis werken met BIM. BIM staat voor Bouw Informatie Modellering. In de volksmond wordt dit ook wel virtueel bouwen genoemd. Het doel hiervan is het optimaliseren van het ontwerpproces om zo bouwfouten en faalkosten in een vroeg stadium te vermijden.

BIM betekent dat uw ontwerp gebouwd wordt als een 3D-model. Een bouwtekening is immers lastig te lezen. Dit model geeft u een realistisch inkijkje in het toekomstige pand. Maar uiteraard biedt BIM veel meer voordelen.

Bouwraadhuis is de spil in dit BIM-proces. Wij zorgen voor het ontwerp en coördineren de bijdragen van alle uitvoerende partijen in het model, zoals de constructeur en installateur. Grote hoeveelheden informatie kunnen er moeiteloos en effectief in verwerkt worden. Zo zorgen wij ervoor dat de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plaats ligt. Vanzelfsprekend houden we voortdurend toezicht, zodat eventuele conflicten in het ontwerp tijdig worden gesignaleerd.

Ook na de oplevering van het project kunnen wij het BIM-model voor u beheren. Zo beschikt u bij eventuele verbouwingen direct over de juiste ontwerptechnische en bouwkundige informatie.

terug naar overzicht volgende fase