Brandveiligheid

De architecten en ingenieurs van Bouwraadhuis zijn al decennia lang gespecialiseerd in brandveiligheid. We benutten deze knowhow al tijdens de ontwerpfase van uw pand. Wij vinden dat vanzelfsprekend. Door al in een vroeg stadium rekening te houden met de huidige wet- en regelgeving, voorkomen we kosten later in het bouwproces. Ook het verkrijgen van een eventueel benodigde gebruikersvergunning is daarmee gegarandeerd.

Natuurlijk denken wij ook graag mee over de brandveiligheid binnen bestaande panden. Zo voeren wij met grote regelmaat brandveiligheidsscans uit. Dit is raadzaam, want uw bedrijf is een dynamische omgeving. Aanpassingen vinden vaak ongemerkt plaats: indelingen worden veranderd, stellingen verzet of deuren verplaatst. Ook de wet- en regelgeving wijzigt. Daarom adviseren wij u met enige regelmaat een brandveiligheidscan uit te laten voeren.

Wij controleren tijdens een scan zaken als vluchtwegen, vluchtwegroute-aanduiding, vluchtdeuren, noodverlichting, brandscheidingen, brandbestrijdingsmiddelen, brandmeldinstallatie, ontruimingsplannen enz.  Onze bevindingen leggen we vast in een rapport. Waar nodig doen we aanbevelingen. Door onze ervaring en gestandaardiseerde werkwijze voeren we een brandveiligheidsscan snel en efficiënt uit. Zo blijven de kosten beperkt. Met deze preventieve scan is de continuïteit van uw bedrijf en een veilige werkomgeving voor u en uw medewerkers maximaal gewaarborgd.

terug naar overzicht