Ontwerp bedrijfspand Scelta

Omschrijving
Voor Scelta Products Rilland hebben we deze mooie bedrijfshal van ca. 14.000m2 ontworpen. Het ontwerp van de hal bestaat uit twee bouwlagen met daarin geïntegreerd de personeelsvoorzieningen, kantine met buitenterras en het hoofdkantoor.

Gestroomlijnd proces:

De fabriek is gericht op het produceren van diepgevroren snackproducten op basis van groenten. Om op een efficiënte manier te produceren is een ononderbroken routing ontworpen voor een optimaal productieproces. Op hoofdlijnen vindt dit in de volgende stappen plaats:

– Verschillende groenten wordt met vrachtwagens aangevoerd waarna dit ingevroren of gekoeld opgeslagen wordt tot het moment van bewerking;
– Vervolgens worden de groenten bewerkt tot snack in de vorm van groentefriet, ringen, en andere snacks;
– De snacks gaan via de geautomatiseerde inpaklijnen en palletiseerder naar het vrieshuis, om via de expeditie getransporteerd te worden richting de klant.

De hal is zo ontworpen dat in een later stadium het productieproces eenvoudig valt uit te breiden of te wijzigen.

Duurzaamheid
De hal en het kantoor zijn ontworpen met de hoogste Breeam score in gedachten, dit is leidend voor de duurzame circulaire materialisatie, en gericht op het welbevinden van het personeel.

Het kantoor onderscheidt zich van de fabriekshal door het open karakter en de plaats. Door de grote glazen puien, oplopend in de schuinte tot 6 meter hoogte, valt er veel natuurlijk daglicht naar binnen, en biedt het tegelijkertijd een fascinerend uitzicht over de aangrenzende polder en Westerschelde.

terug naar overzicht